+48 91 43 48 106

W ten wyjątkowy wieczór zapraszamy w podróż po świecie muzyki klasycznej w filmach.

  • Terminy:
    2017-12-31 20:00
  • Miejsce: Sala główna Opery na Zamku
  • Czas trwania: ok. 2 godz. 30 min (jedna przerwa)
Ceny biletów: 100 - 180 zł (dostępna jest również opcja z bankietem)

Opis

Mozart, Verdi, Wagner, Puccini kompozytorami muzyki filmowej? Czemu nie! Reżyserzy nierzadko sięgali po twórczość mistrzów ceniąc siłę wyrazu i uniwersalność muzyki klasycznej. „Czas apokalipsy” („Walkiria”), „Skazani na Shawshank” („Wesele Figara”), „Ojciec chrzestny” („Rycerskość wieśniacza”), „Miłość ma dwie twarze” („Nessum Dorma”), „Wojna i pokój” („Walc z maskarady”), to jedynie kilka tytułów, w których zabrzmiały fragmenty słynnych oper. Tego wyjątkowego wieczoru zabierzemy Państwa w podróż po świecie muzyki klasycznej w filmach i wspólnie będziemy odkrywać jego zaskakujące zakątki. 
W koncercie wezmą udział soliści, chór, balet i orkiestra Opery na Zamku pod batutą Jerzego Wołosiuka, a ich występom towarzyszyć będzie efektowna choreografia, gra świateł i projekcje.

 
WARIANT I: KONCERT
MIEJSCA I - 180 zł
MIEJSCA II - 150 zł
MIEJSCA OW - 100 zł


WARIANT II: KONCERT MIEJSCE W KAT. I + BANKIET - 340 zł  (ilość miejsc ograniczona)

UWAGA! 
Wariant II nie jest dostępny w sprzedaży internetowej.
Kontakt w sprawie rezerwacji biletów (91) 43 48 106 / (91) 43 48 144
Informujemy, że bilet zakupiony w warancie II nie podlega wymianie. 


WARIANT I:
- koncert
- lampka wina musującego w przerwie koncertu

WARIANT II:
- koncert
- lampka wina musującego w przerwie koncertu

BANKIET (do godziny 2.00)
- muzyka podczas bankietu (DJ)

Menu:
Danie główne:
Pikantny krem z dyni chipsem z batatów i z oliwą koperkową
Polędwiczka z dorsza z kruszonką ziołową na puree z pietruszki i sosem z pieczonych pomidorów

Zimne przekąski:
Sałatka z wędzonym kurczakiem,ananasem i winogronem
Mini tarta z dynią, kozim serem i szpinakiem
Koreczki ze śledzia korzennego z chrzanem, papryką z ogórkiem i oliwą tymiankową
Sałatka ze słonecznikowym kurczakiem z owocami na malinowym winegret
Tymbaliki drobiowe
Pieczarki faszerowane soczewicą, pietruszką i wędzonym twarogiem

Deser:
Ciasto czekoladowe

Napoje:
Kawa i herbata 
Woda 
Wino białe/półwytrawne
Wino musujące do toastu o północy


 W czasie bankietu otwarty będzie także bufet we foyer Opery na Zamku.
 
image
plan widowni

 

Kierownictwo muzyczne Jerzy Wołosiuk
Reżyseria Karol Urbański, Jerzy Jan Połoński
Scenariusz i prowadzenie Jerzy Jan Połoński
Choreografia Karol Urbański
Przygotowanie chóru Małgorzata Bornowska
Wizualizacje Paweł Kois, Maciej Mizgalski
Światła  Dawid Karolak
Realizacja dźwięku Jakub Skowroński
   

Soliści Lucyna Boguszewska,
Gosha Kowalinska,
Victoria Vatutina,
Tomasz Łuczak,
Pavlo Tolstoy
   
Chór, Balet i Orkiestra Opery na Zamku w Szczecinie  
   
Dyrygent Jerzy Wołosiuk
   
Inspicjent Maria Malinowska-Przybyłowicz