
Ukończył Akademię Muzyczną we Wrocławiu w klasie śpiewu solowego (specjalność: pieśniarsko-oratoryjna i wokalno-aktorska).
Doskonalił swoje umiejętności, biorąc udział w mistrzowskich kursach wokalnych prowadzonych m.in. przez Thomasa Hampsona i Teresę Żylis-Garę.
Nieustanny rozwój artystyczny zaowocował m.in. zdobyciem:
- II nagrody w VI Ogólnopolskim Konkursie Wokalnym w Busku-Zdroju,
- II nagrody w Międzynarodowym Konkursie Wokalnym „Iuventus Canti” w słowackich Vrablach.
W 2018 roku zadebiutował w Warszawskiej Operze Kameralnej rolą Pedrilla w Uprowadzeniu z seraju W.A. Mozarta.
Występował na wielu scenach w kraju, wykonując partie solowe m.in. w takich dziełach jak:
- Missa pro pace – Wojciech Kilar,
- III Symfonia „Pieśń o nocy” – Karol Szymanowski,
- IX Symfonia – Ludwig van Beethoven,
- Stabat Mater – Gioacchino Rossini,
- Requiem – Wolfgang Amadeus Mozart.
Artysta znany jest również z drugiej pasji – gotowania. Jest finalistą 11. edycji programu MasterChef.