Przejdź do treści

Ukończył Akademię Muzyczną we Wrocławiu w klasie śpiewu solowego (specjalność: pieśniarsko-oratoryjna i wokalno-aktorska).

Doskonalił swoje umiejętności, biorąc udział w mistrzowskich kursach wokalnych prowadzonych m.in. przez Thomasa Hampsona i Teresę Żylis-Garę.

Nieustanny rozwój artystyczny zaowocował m.in. zdobyciem:

  • II nagrody w VI Ogólnopolskim Konkursie Wokalnym w Busku-Zdroju,
  • II nagrody w Międzynarodowym Konkursie Wokalnym „Iuventus Canti” w słowackich Vrablach.

W 2018 roku zadebiutował w Warszawskiej Operze Kameralnej rolą Pedrilla w Uprowadzeniu z seraju W.A. Mozarta.

Występował na wielu scenach w kraju, wykonując partie solowe m.in. w takich dziełach jak:

  • Missa pro pace – Wojciech Kilar,
  • III Symfonia „Pieśń o nocy” – Karol Szymanowski,
  • IX Symfonia – Ludwig van Beethoven,
  • Stabat Mater – Gioacchino Rossini,
  • Requiem – Wolfgang Amadeus Mozart.

Artysta znany jest również z drugiej pasji – gotowania. Jest finalistą 11. edycji programu MasterChef.